Verbonden partijen jaarrekening 2020

8. Bedrijfsvoeringsorganisatie Vervoersorganisatie Arnhem Nijmegen (BVO-VAN, voorheen DRAN)

 In 2020 is het doelgroepenvervoer opnieuw regionaal aanbesteed door de BVO DRAN. Per 1 augustus zijn de nieuwe contracten ingegaan en is ook het leerlingenvervoer belegd bij de vervoersorganisatie.

De coronamaatregelen hebben een grote impact gehad op het vervoer. Vanaf half maart kwam het doelgroepen nagenoeg volledig stil te liggen. Vanaf juli hebben het Jeugdwetvervoer en leerlingenvervoer zich hersteld tot het reguliere volume. In het Wmo vraagafhankelijk vervoer en Wmo dagbestedingsvervoer is de omvang van het vervoer in het restant van 2020 onder het verwachte niveau gebleven. Vervoerders zijn conform het advies van de VNG en het Rijk gecompenseerd voor de gederfde omzet. Doordat deze tegemoetkoming maximaal 80% van de gederfde omzet omvat blijven we binnen de begroting en is er in 2020 een positief resultaat t.o.v. de begroting.

Doelstelling/openbaar belang

De  samenwerking heeft als doel het aanvullend openbaar vervoer, het leerlingenvervoer en het gemeentelijk maatwerkvervoer slimmer, efficiënter en klantvriendelijker te organiseren en beter af te stemmen op de mogelijkheden van de inwoners.

Bestuurlijk belang

Bestuur: Wethouder R.W.M. Engels  (plv. Wethouder D.E.W. Horsthuis-Tangelder)

Voorzitter: Wethouder R.W.M. Engels 

Deelnemende partijen

18 regiogemeenten: Arnhem, Berg en Dal, Beuningen, Doesburg, Druten, Duiven, Heumen, Lingewaard, Montferland, Mook en Middelaar, Nijmegen, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort, Wijchen en Zevenaar

Risico’s

Normaal.

De BVO heeft geen eigen vermogen. Tekorten komen voor rekening van de deelnemende gemeenten.

Programma

Sociale voorzieningen en maatschappelijke dienstverlening