Verbonden partijen begroting 2022

8. GR Regio Arnhem Nijmegen (Groene Metropoolregio)

Per 1 januari 2021 is de Groene Metropoolregio van start gegaan.  De Groene Metropoolregio werkt aan de hand van een regionale agenda. In de regionale agenda 2021-2025 zijn de vijf opgaven uitgewerkt naar speerpunten en doelstellingen. Ook vindt u in deze regionale agenda een doorkijk naar de activiteiten.

Doelstelling/openbaar belang

De gemeenschappelijk regeling richt zich op een structurele verbetering van het vestigingsklimaat voor inwoners en bedrijven in de regio Arnhem Nijmegen , in zowel nationaal als internationaal perspectief. De gemeenschappelijk regeling werkt intensief samen met de Stichting Economic Board regio Arnhem-Nijmegen.

Bestuurlijk belang

Lid AB:  Burgemeester R. P. Hoytink-Roubos (plv. wethouder B.E. Faber - de Lange)

Leden van de Bestuurlijke opgaventeams:

·      Opgave Productieve regio: Wethouder B.E. Faber - de Lange
·      Opgave Groene Groeiregio: Wethouder W.H. Hol
·      Opgave Circulaire regio: Wethouder D.E.W.  Horsthuis-Tangelder

Deelnemende partijen

18 regiogemeenten: Arnhem, Berg en Dal, Beuningen, Doesburg, Druten, Duiven, Heumen, Lingewaard, Montferland, Mook en Middelaar, Nijmegen, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort, Wijchen en Zevenaar.

Risico’s

Indien bij de jaarrekening een tekort ontstaat, komt dit voor rekening van de deelnemende gemeenten. De verdeling van het tekort vindt plaats op overeenkomstige wijze als beschreven bij het bepalen van de inwonerbijdrage.

Programma

Algemeen bestuur