9. Gemeenschappelijk Orgaan Arnhem Nijmegen City Region

Op 16 april 2019 heeft het college samen met 17 andere regiogemeenten het besluit genomen om een proces in te zetten tot versterking van de Regio Arnhem Nijmegen, waarbij het maken van een lange termijn visie en het ontwerpen van een daarbij passend overleg,- en besluitvormingsstructuur de kern vormen. In december gaat dit proces de besluitvorming in. In 2020 wordt gestart met de implementatie.

Doelstelling/openbaar belang

Het gemeenschappelijk orgaan richt zich op een structurele verbetering van het vestigingsklimaat voor inwoners en bedrijven in de Arnhem Nijmegen City Region, in zowel nationaal als internationaal perspectief. Het gemeenschappelijk orgaan werkt intensief samen met de Stichting Economic Board regio Arnhem-Nijmegen.

Bestuurlijk belang

Lid bestuur:  Burgemeester R. P. Hoytink-Roubos (plv. wethouder B.E. Faber - de Lange)

Leden van de portefeuillehouders-overleggen:

·       Economie: Wethouder B.E. Faber - de Lange
·       Wonen: Wethouder W.H. Hol
·       Mobiliteit: Wethouder D.E.W.  Horsthuis-Tangelder·  
·       Duurzaamheid: Wethouder  D.E.W. Horsthuis- Tangelder.

Deelnemende partijen

19 regio- gemeenten: Arnhem, Beuningen, Berg en Dal, Doesburg, Druten, Duiven, Heumen, Lingewaard, Montferland, Mook en Middelaar, Nijmegen, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Rijnwaarden, Westervoort, Wijchen, Zevenaar

Risico’s

Indien bij de jaarrekening een tekort ontstaat, passen de deelnemende gemeenten het tekort bij. De verdeling van het tekort vindt plaats op overeenkomstige wijze als beschreven bij het bepalen van de inwonerbijdrage.

Programma

Algemeen bestuur