2. Omgevingsdienst Regio Arnhem (ODRA)

In 2020 zal de, door de ODRA eerder in gang gezette, transitie naar de outputfinanciering verder worden verbeterd door de processen eenduidiger en meer gestructureerd te maken waardoor er nog beter op de kostprijs gestuurd kan worden. In 2020 zal het proces in aanloop naar de Omgevingswet verder worden gedifferentieerd door middel van een verdergaande samenwerking en integratie van specialistische adviezen in het standaard werk. Dit legt een groot beslag op de ODRA als kennisorganisatie maar ook op zaken als sturing en bestaande systemen.

Doelstelling/openbaar belang

De regeling is ingesteld ter gemeenschappelijke behartiging van de belangen van de deelnemers ter zake van vergunningverlening, toezicht en handhaving in het kader van het omgevingsrecht. Onder de belangen van de deelnemers wordt tevens begrepen het belang van een goede samenwerking tussen de omgevingsdiensten in Gelderland.

Bestuurlijk belang

AB:  Wethouder  D.E.W. Horsthuis-Tangelder (plv. Wethouder W.H. Hol)

Deelnemende partijen

Provincie Gelderland en 10 regiogemeenten: Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar.

Risico’s

Risico is in principe beperkt tot de verstrekte bijdrage.
Eventuele bedrijfsrisico’s worden gedragen naar rato van inbreng van taken en verantwoordelijkheden zoals beschreven in het bedrijfsplan van ODRA.

Programma

Volksgezondheid en milieu