1. Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM)

Dit jaar wordt Bevolkingszorg (gemeentelijke taken tijdens en ná een crisis) geïntensiveerd. Hierdoor wordt een deel van die gemeentelijke taken ondergebracht bij VGGM.

Regionale Brandweer: geen relevante ontwikkelingen (going concern).

Jeugdgezondheidszorg: Dit jaar wordt de huidige bekostigingssystematiek JGZ 0-18 jaar geëvalueerd.  

Veilig Thuis: Door het invoeren van de verbeterde meldcode in 2019 krijgt Veilig Thuis slachtoffers van huiselijk geweld en kindermishandeling eerder en/of beter in beeld. Dit leidt tot en hogere productie voor Veilig Thuis. Om wachtlijsten te voorkomen is een hogere bijdrage van de gemeenten nodig. Dit jaar wordt de bekostigingssystematiek geëvalueerd.  

Doelstelling/openbaar belang

Draagt zorg voor de wettelijke gemeentelijke taken op het gebied van openbare gezondheidszorg, jeugdgezondheidszorg,  preventie, veilig thuis, epidemiologie, hulpverlening op het gebied van de brandweer, geneeskundige hulpverlening bij rampen, ambulancehulpverlening, bevolkingszorg, GGD en de meldkamerfunctie van brandweer en ambulancedienst.

Bestuurlijk belang

AB:

  • Burgemeester R.P. Hoytink-Roubos (plv. locoburgemeester)
  • Wethouder R. Engels (geen plv.)

DB: Burgemeester gemeente Lingewaard (wisselend met gemeente Overbetuwe)

Lid van de financiële commissie VGGM: Wethouder R.W.M. Engels

Deelnemende partijen

15 regiogemeenten: Arnhem, Barneveld, Doesburg, Duiven, Ede, Lingewaard, Nijkerk, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Scherpenzeel, Wageningen, Westervoort en Zevenaar

Risico’s

Groot.

De algemene bedrijfsreserve (ABR )wordt gebruikt om exploitatieoverschotten en verliezen te compenseren en de risicoparagraaf af te dekken. Aangezien deze partij zelf geen verdere mogelijkheden heeft om nadelige exploitatiesaldi op te vangen komen eventuele hogere tekorten geheel voor rekening van de deelnemende Gemeenten.

Programma

Reguliere Werkzaamheden