Verbonden partijen jaarrekening 2021

7. Bedrijfsvoeringsorganisatie Vervoersorganisatie Arnhem Nijmegen (BVO-VAN, voorheen DRAN)

De coronacrisis heeft ook in 2021 een aanzienlijke impact gehad op het gebruik van het vervoer. Door de sluiting van de scholen in de eerste maanden van 2021 lag het leerlingenvervoer tijdelijk nagenoeg stil. In het vraagafhankelijk vervoer bedraagt het aantal ritten in 2021 nog altijd slechts 54% van het totaal in 2019. Om de continuïteit van het vervoer te waarborgen zijn vervoerders deels gecompenseerd voor de gederfde omzet. Doordat deze tegemoetkoming maximaal 80% van de gederfde omzet omvat is er een positief resultaat t.o.v. de begroting. 

In het najaar van 2021 is een wijziging van de gemeenschappelijke regeling voorbereid. Met de voorgestelde wijzigingen wordt de regeling aangepast, zodat deze overeenkomt met de huidige situatie en voldoet aan geldende wet- en regelgeving. 

Doelstelling/openbaar belang

De samenwerking heeft als doel het aanvullend openbaar vervoer het leerlingenvervoer en het gemeentelijk maatwerkvervoer slimmer, efficiënter en klantvriendelijker te organiseren en beter af te stemmen op de mogelijkheden van de inwoners.

Bestuurlijk belang

Bestuur: Wethouder R.W.M. Engels  (plv. Wethouder D.E.W. Horsthuis-Tangelder)
Voorzitter: Wethouder R.W.M. Engels 

Deelnemende partijen

18 regiogemeenten: Arnhem, Berg en Dal, Beuningen, Doesburg, Druten, Duiven, Heumen, Lingewaard, Montferland, Mook en Middelaar, Nijmegen, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort, Wijchen en Zevenaar

Risico’s

Normaal.
De BVO heeft geen eigen vermogen. Tekorten komen voor rekening van de deelnemende gemeenten.

Programma

Onderwijs en Sociale voorzieningen en maatschappelijke dienstverlening

Jaarrekening 2021